Ga terug
–+ servings
Romige kippensoep met zoete aardappel. Ik ben dol op deze kippensoep. Het is gezond, het is stevig, lekker vullend en verwarmend.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 winterwortel
  • 3 selderijstengels
  • olijfolie
  • 1 pot kippenbouillon
  • 1 eetl tijmblaadjes
  • 1 theel gedroogde oregano
  • 2 kipfilets
  • 1 zoete aardappel
  • 80 gr zwarte rijst, gekookt
  • 100 ml (soja)room
  • 1 bakje tuinkers
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de ui en knoflook en snijd ze fijn. Schil de wortel, spoel de selderijstengels goed af en snijd dit in kleine blokjes.
  • Giet een scheutje olijfolie in een soeppan, verwarm dit en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg dan de wortel en selderij toe en bak dit nog even mee.
  • Leg hierop de kipfilets. Schenk de kippenbouillon erbij en breng tegen de kook aan. Zorg dat de kipfilets helemaal onder de bouillon staan, zo niet voeg dan nog wat water toe.
  • Voeg de tijm en oregano toe. Leg een deksel op de pan en laat dit 5 minuten op heel laag vuur staan.
  • Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakken.
  • Zet dan het vuur uit en leg de zoete aardappel op de kipfilets, leg de deksel weer op de pan en laat de pan nog een uur zo staan (vuur uit!).
  • Lepel na een uur haal je voorzichtig de aardappelschijfjes uit de pan met een schuimspaan. Leg ze even apart. Haal de kipfilets eruit en leg ze op een snijplank. Snijd ze in kleine blokjes.
  • Giet de soep in een blender met een scheut room en mix tot een 'gebonden' soep. Doe dit weer terug in de pan en verwarm de soep.
  • Serveer de soep in een soepbord, leg er een paar plakjes aardappel, de kippenblokjes en zwarte rijst op. Garneer met wat tuinkers.