Ga terug
+ servings
Rode salade met bietjes, bloedsinaasappel en linzen. Ik ben gek op mooie kleuren in mijn eten. Daarom wordt ik zo blij van deze rode salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr rode linzen
  • 1 rode ui
  • 3 el granaatappelmelasse
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 bosje rode sla
  • 3 rode bietjes, gekookt
  • 5 takken koriander
  • 2 el dukkah*

Dressing

  • 3 el granaatappelmelasse
  • 2 el walnotenolie
  • 5 el olijfolie
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el bloedsinaasappelsap
  • 1 tl bloedsinaasappelrasp
  • peper en zout

Instructies
 

  • Spoel de rode linzen schoon en kook ze bijtgaar volgens de aanwijzing van de verpakking. Giet ze dan af en laat afkoelen.
  • Snijd de rode ui in dunne ringen. Doe ze samen met de granaatappelmelasse in een jampotje en schud goed door elkaar, laat even intrekken.
  • Rasp de schil van 1 schoongeboende bloedsinaasappel. Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af.
  • Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd dan de partjes uit de sinaasappels (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een ander jampotje en schud goed door elkaar.
  • Snijd de bietjes doormidden en snijd de helften in dunne plakken. Leg de rode sla op een grote schaal of bord en verdeel hierop de bietjes, linzen, rode ui en sinaasappelpartjes.
  • Giet wat dressing erover en strooi de korianderblaadjes en dukkah erover.