Rabarber chutney. De meesten zullen rabarber zoet eten, maar je kunt rabarber ook heel goed bij hartige gerechten serveren, zoals deze rabarber chutney.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Sauzen/Dips
Keuken Indiaas
- 1 rode ui
- 3 cm verse gember
- 1 rode peper
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl gemalen kardemom
- 3 kruidnagels
- 500 gr rabarber
- 1/2 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 50 ml water
- 4 el appelciderazijn
- 50 gr rietsuiker
- snufje zout
Snipper de ui, schil en rasp de gember. Verwijder het steeltje van de rode peper, snijd het in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd dan in kleine stukjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotten, gember, kardemom en rode peper ongeveer 5 minuten op laag vuur.
Spoel de rabarberstengels schoon en snijd ze in stukjes van 1 cm. Voeg dit toe in de pan samen met de kruidnagels, sinaasappelrasp en -sap, water, azijn, suiker en zout.
Meng alles goed en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur zachtjes koken tot de rabarber zacht geworden is. Zet het vuur uit en laat afkoelen.
Schep de chutney in een brandschone weckpot. Je kunt het goed afgesloten maximaal 1 week bewaren in de koelkast.