Ga terug
+ personen
Quiche van rode biet en geitenkaas. Deze quiche van rode biet en geitenkaas is een schitterend vegetarisch gerecht voor speciale gelegenheden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr mini rode bieten
  • boter, om in te vetten
  • 1 rol taartdeeg
  • 4 eieren, plus 1 extra, om te bestrijken
  • 200 gr crème fraîche
  • 1 el gehakte tijm
  • 150 gr geitenkaas
  • 30 gr gehakte hazelnoten
  • 10 salieblaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚ C en vet de quichevorm licht in met een beetje boter of olie.
  • Snijd de bietjes doormidden of in kwarten en snijd de geitenkaas in kleine blokjes.
  • Leg het deeg over de quichevorm en druk het vervolgens met uw duim stevig in de bodem.
  • Snijd het overtollige deeg af met een mes, maar laat een beetje deeg overhangen zodat het kan krimpen. Prik de bodem helemaal in met een vork.
  • Klop de eieren in een grote kom tot een gladde massa. Voeg crème fraîche en tijm toe. Breng op smaak met zoutvlokken en versgemalen zwarte peper. Klop tot een gladde massa.
  • Verdeel de bietjes, geitenkaasblokjes en gehakte hazelnoten over de bodem van de schaal.
  • Klop de eieren los in een grote kom met een garde. Meng de room erdoor en daarna de tijmblaadjes, peper en zout. Giet het mengsel in de quichevorm.
  • Bak de quiche ongeveer 40-50 minuten helemaal onder in de hete oven gaar en goudbruin.
  • Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur, eventueel bestrooid met gefrituurde salieblaadjes.