Quiche met knolselderij en cheddar. Ik mocht weer een biologische knolselderij uit onze eigen polder ontvangen en heb daar deze heerlijke quiche van gemaakt
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 1 vel hartige taartdeeg
- 1 knolselderij (750 gr)
- 6 tenen knoflook
- Olijfolie
- 1 tak rozemarijn
- 10 salieblaadjes
- 2 el balsamico
- 2 el honing
- 200 gr crème fraîche
- 3 eieren
- 250 gr cheddar, geraspt
- 1 el Dijon mosterd
- peper en zout
Schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes. Kook de knolselderijblokjes in 10 minuten. Giet ze dan af.
Bak nu de knolselderijblokjes in een scheut olijfolie rondom goudbruin in 5 minuten.
Schil de knoflook en snijd ze in dunne plakjes en hak de kruiden grof. Doe dit in de pan bij de knolselderij en bak dit nog even mee. Meng als laatste de balsamico en honing erdoor.
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Vet een taartvorm in en bekleed deze met het deeg. Verdeel de knolselderijblokjes met kruiden over de bodem van de taart.
Klop de crème fraiche op met de eieren. Meng dan de geraspte kaas, mosterd, peper en zout erdoor. Giet dit over de knolselderij.
Zet de taartvorm in de oven en bak deze goudbruin en gaar in ongeveer 30-35 minuten.
Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.