Ga terug
–+ servings
Puree van aardperen. De aardpeer was een vergeten groente maar is nu weer helemaal hot. Maak er een lekkere puree van, zoals deze.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 750 gr aardperen
  • 200 gr iets kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • 2 tijmtakjes
  • 300 ml groentebouillon
  • peper en zout
  • 1 klont roomboter

Instructies
 

  • Verwijder de schil van de ui en knoflook en snipper deze.
  • Schil de aardperen en de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  • Bak in een scheutje olijfolie in een wok of hapjespan de ui en knoflook glazig. Voeg de aardpeer-, aardappelblokjes en tijm toe en bak dit nog even mee.
  • Doe de bouillon erbij en laat ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken. Als de groenten zacht zijn, haal dan de tijmtakjes eruit en stamp je het met een pureestamper tot puree.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng er op het laatst nog een klontje boter door.