Ga terug
+ servings
Punjabi curry van kip. Tariwalla murgh is een heerlijke curry van kip. Een echt huiselijk gerecht wat je niet op de menukaart van een restaurant vindt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 cm gember
  • 200 gr tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el zonnebloemolie
  • 5 kardemompeulen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • ½ tl chilivlokken
  • 800 gr kipdijfilets
  • 4 taken koriander

Instructies
 

  • Schil de uien, knoflook en gember en snijd dit in stukken. Doe het in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde pasta. Schep het uit de blender of keukenmachine.
  • Doe de tomaten en tomatenpuree in de blender en mix dit ook tot een gladde pasta. Schep dit uit de blender of keukenmachine en houd apart.
  • Verhit een grote pan met olie en bak hierin de kardemomzaadjes, kaneelstokje en laurierblaadjes. Voeg dan de uienpasta toe en bak dit al roerend in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg dan de tomatenpasta erbij en bak dit in een paar minuten tot het dikker wordt. Bak nu de kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder en chilivlokken in een paar minuten mee.
  • Voeg de kipdijfilets rauw toe aan de saus en meng dit erdoor. Bak de kip al roerend in de saus in ongeveer 5 minuten.
  • Schenk er 250 ml water bij en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat ongeveer 25-30 minuten pruttelen zonder deksel op de pan tot de kip gaar en de saus ingedikt is.
  • Garneer het gerecht met korianderblaadjes en serveer met naanbrood en een salade.