Ga terug
+ servings
Portugese runderstoof Cacoila. Wil je eens een heerlijk stoofpotje maken? Dan heb ik dit lekkere recept voor een Portugese runderstoof voor jou.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Mediterraans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1.3 kg runder riblappen
  • 1 tl Piri Piri kruiden
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • 6 tenen knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ tl all spice
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 3 el roomboter
  • ½ liter rode wijn
  • 2 el tomatenpuree

Instructies
 

  • Snijd de riblappen in blokjes van 4 centimeter.
  • Leg in een grote stoofpan (met dikke bodem) de uiringen, peterselie, knoflook, laurierblaadjes, allspice, kruidnagels en kaneelstokjes op de bodem van de pan.
  • Leg de stukken vlees hierop en verdeel de boter op het vlees.
  • Meng de rode wijn met de tomatenpuree in een schenkkan en giet dit dan over het vlees.
  • Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 3-4 pruttelen tot het vlees uit elkaar valt.
  • Haal halverwege het sudderen de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken.