Portugese runderstoof Cacoila. Wil je eens een heerlijk stoofpotje maken? Dan heb ik dit lekkere recept voor een Portugese runderstoof voor jou.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Mediterraans
- 1.3 kg runder riblappen
- 1 tl Piri Piri kruiden
- 1 grote ui, in dunne ringen
- 1 bosje peterselie, gehakt
- 6 tenen knoflook
- 2 laurierblaadjes
- ½ tl all spice
- 4 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 3 el roomboter
- ½ liter rode wijn
- 2 el tomatenpuree
Snijd de riblappen in blokjes van 4 centimeter.
Leg in een grote stoofpan (met dikke bodem) de uiringen, peterselie, knoflook, laurierblaadjes, allspice, kruidnagels en kaneelstokjes op de bodem van de pan.
Leg de stukken vlees hierop en verdeel de boter op het vlees.
Meng de rode wijn met de tomatenpuree in een schenkkan en giet dit dan over het vlees.
Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat ongeveer 3-4 pruttelen tot het vlees uit elkaar valt.
Haal halverwege het sudderen de deksel van de pan, zodat de saus kan indikken.