Ga terug
+ servings
Pompoenpuree met beurre noisette en salie. Maak eens op een speciaal etentje thuis een heerlijke puree van pompoen met die lekkere beurre noisette.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen,
  • 1 l olijfolie
  • 40 gr roomboter
  • 12 salieblaadjes
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier
  • Snijd de pompoen doormidden en lepel de zaadjes en zaadlijsten eruit. Smeer de snijkanten van de pompoen in met olie en leg ze op de snijkant op de bakplaat.
  • Schuif de plaat in de oven en laat 30-45 minuten roosteren tot het pompoenvruchtvlees zacht geworden is.
  • Na het roosteren haal je de pompoen uit de oven en laat iets afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de pompoen en pureer of stamp het tot een smeuïge puree.
  • Beurre noisette: Snijd de roomboter in blokjes en laat die langzaam smelten in een pan. Laat de boter geleidelijk verkleuren. Blijf roeren en kijk uit dat de boter niet verbrandt!
  • Haal de pan dan van het vuur en voeg de salieblaadjes toe. Bak ze een paar tellen mee. Giet dan de hete boter en blaadjes op de pompoenpuree.