Ga terug
+ servings
Pompoen quiche met blauwe kaas. Deze Pompoen quiche met blauwe kaas is een heel bewerkelijk gerecht, maar dan heb je ook wel iets heerlijks.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen
  • olijfolie
  • 250 gr hartige taartdeeg
  • 200 gr blauwe Stilton
  • 6 el kweepeer chutney*
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml crème fraîche
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Leg ze in een ovenschaal, giet er wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout.
  • Bak de blokjes in ongeveer 30-40 minuten goudbruin en beetgaar in de oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik en leg dit in een rond bakblik van 24 centimeter doorsnee. Laat het deeg iets over de randen hangen. Prik het deeg op de bodem in met een vork. Zet het bakblik dan 20 minuten in de koelkast.
  • Zet de oven aan op 160˚C. Leg een vel bakpapier op het deeg in het bakblik en vul dit met bakbonen. Bak het deeg ongeveer 30-35 minuten in de oven.
  • Haal de bakbonen eruit en bak nog 10 minuten tot het deeg mooi bruin geworden is. Haal uit de oven en snijd de overhangende randen eraf.
  • Verhoog de oven nu tot 180˚C. Verdeel de pompoenblokjes over de bodem, verkruimel de kaas erop en lepel de kweepeer chutney ertussen.
  • Mix de eieren met de slagroom en crème fraîche en peper en zout en giet dit over de pompoenblokjes. Bak de quiche 40-50 minuten gaar in de oven.
  • Haal het bakblik uit de oven, laat iets afkoelen voordat je de quiche uit het bakblik haalt.
  • Snijd de quiche in punten en serveer met de geroosterde spruitjes.