Pompoen donuts met gekruide honing. Heerlijke donuts gemaakt van pompoenpuree, gebakken in de oven en daarna gedoopt in kruidige honing.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
donut bakblik
Mixer
fijne rasp
spuitzak
- 2 eieren (L)
- 50 gr rietsuiker
- 240 gr pompoenpuree*
- 100 ml zonnebloemolie
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- 1 el kaneelpoeder
- 1 el sinaasappelrasp
Gekruide honing
- 250 ml honing
- 1 el 5-spice kruidenmix**
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Vet het donutbakblik goed in met olie.
Klop de eieren met de suiker schuimig met een mixer. Mix nu de pompoenpuree erdoor tot je een mooi glad mengsel hebt.
Voeg dan de olie erbij en mix dit erdoor.
Spatel als laatste het bakmeel, zout, kaneelpoeder en sinaasappelrasp hierdoor.
Lepel dan het mengsel in een spuitzak en vul hiermee het donutbakblik tot ¾ vol. Bak in ongeveer 13-14 minuten in de oven. Check dan met een satéprikker ze gaar zijn.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Doe de honing met de kruidenmix in een pannetje en verwarm dit (niet koken!). Meng de kruiden goed door de honing en zet dan het vuur uit.
Wentel de afgekoelde donuts door het warme honingmengsel. Leg ze op een schaal en serveer direct.