Plaattaart met kaas en zwarte olijven. Als je dit gegeten hebt, koop je nooit meer een pizza maar maak je deze plaattaart met die heerlijke kaas zelf.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 1 rol (270gr) vers bladerdeeg
- 1 bol mozzarella
- 175 gr provolone kaas
- ½ rode ui
- 125 ml crème fraîche
- 20 zwarte olijven
- 6 ansjovisfilets
- peper
Verwarm de oven voor op 220˚C
Snijd ondertussen de mozzarella in kleine blokjes, rasp de provolone kaas en snijd de rode ui in dunne ringen.
Rol het bladerdeeg uit op het bakblik en vouw de randen iets naar binnen.
Besmeer de bodem met de crème fraîche en bestrooi met lekker veel peper.
Verdeel de mozzarella en geraspte kaas hierover. Leg hierop de uiringen, olijven en ansjovisfilets.
Schuif de bakplaat midden/onderin de oven en bak in ongeveer 20-30 minuten goudbruin.