Pizza met feta, aubergine en kikkererwten. Een heerlijke pizza met de smaken van het Midden-Oosten. Deze pizza wil je echt proberen!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 1 kant-en-klaar pizzadeeg
- 1 aubergine
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl korianderpoeder
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- zout
- 1 pot (350 gr) kikkererwten
- ingelegde rode ui*
- 4 takken koriander
- 2 takken munt
- 1 tl pul biber**
Fetasaus
- 150 gr feta
- 100 gr roomkaas
- 3 el olijfolie
- 3 el water
- ½ citroen, rasp en sap
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 220˚. Als de oven heet is bak dan de pizzabodem (zonder iets erop) goudbruin in de oven in ongeveer 12-15 minuten.
Fetasaus: brokkel de feta in een keukenmachine. Voeg de roomkaas, olijfolie, water, citroenrasp en sap toe en mix tot een gladde dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de aubergine in dunne plakken en giet de kikkererwten af. Bak in een grote bakpan de aubergineplakjes goudbruin in een scheut olijfolie. Bestrooi ze met de specerijen.
Bak in een andere bakpan de kikkererwten krokant en bestrooi ze tijdens het bakken met zout.
Als de pizzabodem krokant en goudbruin is, haal je het uit de oven. Besmeer de pizza met de fetasaus en beleg met de aubergineblokjes en kikkererwten en dan gaat hij nog 5 minuten in de oven.
Haal de pizza uit de oven en top het verder af met de ingelegde uiringen, verse koriander- en muntblaadjes. Bestrooi met de pul biber en giet er nog wat olijfolie over.