Ga terug
+ servings
Pittige gemberkoeken. Ben je gek op gember, maak dan eens deze heerlijke koeken gevuld met verse gember en kristalgember.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr kristalgember
  • 190 gr zachte roomboter
  • 175 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1-2 el geraspte gember
  • 1 ei (L)
  • 275 zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl grof zeezout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Vet de ring van een springvorm (25 cm) in met olie of boter en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Snijd de blokjes kristalgember in hele kleine stukjes.
  • Klop de roomboter met de lichtbruine basterdsuiker luchtig op.
  • Doe het ei erbij en klop dit door het mengsel.
  • Voeg nu het bakmeel toe en meng dit erdoor met je handen.
  • Meng als laatste zout, de geraspte gember en fijngehakte gember erdoor.
  • Leg het deeg in de ring van de springvorm en druk het plat met de bolle kant van een lepel.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de koek in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar.
  • Haal het dan uit de oven en laat de koek afkoelen voordat je het in punten snijdt.
  • Lekker om warm te serveren met vanille-ijs. Koud is het ook erg lekker, snijd het dan in punten en eet het uit het vuistje.