Pittige frittata met kikkererwten en boontjes. Een frittata is een prima manier om restjes groente, vlees, vis of pasta te verwerken in een heerlijk gerecht
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Italiaans, Nederlands
- 400 gr sperziebonen
- 1 pot (400) gr kikkererwten
- 1 tl kerriepoeder
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- 8 eieren (L)
- 15 gr verse kruiden*
- 50 ml room
- ½ tl chilivlokken
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Maak de boontjes schoon en snijd ze in stukjes van 1 centimeter. Kook ze 5 minuten, giet ze dan af en dep ze iets droog met keukenpapier.
Giet de pot kikkererwten af in een zeef, spoel ze schoon en laat ze goed uitlekken.
Snipper de ui en snijd de knoflooktenen in hele dunne plakjes.
Zet een ovenbestendige koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur en bak hierin de kikkererwten met de kerriepoeder en wat zout tot ze krokant zijn. Schep ze dan uit de pan.
Doe dan weer een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui aan. Voeg de boontjes en knoflook toe en bak tot de boontjes gaar geworden zijn. Meng dan de kikkererwten erdoor.
Hak ondertussen de kruiden fijn. Kluts de eieren in een kom, samen met de gehakte kruiden, room, chilivlokken en wat zout.
Giet het eimengsel in de pan bij de groenten. Roer alles door elkaar en laat dan ongeveer 5 minuten bakken.
Zet de pan dan in de oven en bak het nog in 10-15 minuten tot de frittata net gaar is.