Ga terug
+ servings
Pita met gyros kip en yoghurtsaus. Omdat ik een potje gyroskruiden in huis, gebruik ik dit meestal om vlees mee op smaak te brengen, zoveel lekkerder.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Grieks
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr kipdijfilets
  • olijfolie
  • 1 el gyros kruiden
  • 2 mini komkommers
  • 12 tomaatjes
  • 4 pitabroodjes
  • 1 zakje sla
  • ½ ingemaakte rode ui*
  • 4 stengels koriander

Saus

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 knoflookteentje
  • 1 tl harissa**
  • zout

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilets in dunne reepjes. Giet er een eetlepel olijfolie over en bestrooi met de gyroskruiden. Mix alles goed door elkaar zodat de kip bedekt is met de kruiden.
  • Saus: meng de yoghurt met een geraspt knoflookteentje en de harissa. Breng eventueel op smaak met wat zout.
  • Snijd de komkommertjes en tomaatjes in dunne plakjes. Hak de korianderblaadjes fijn.
  • Verwarm de pitabroodjes in de oven of pan.
  • Verhit een grote antiaanbakpan op hoog vuur en bak hierin de kipreepjes goudbruin en gaar
  • in ongeveer 5 minuten.
  • Beleg de pitabroodjes met de sla, dan de kipreepjes en verdeel hierop de komkommer, tomaten, rode ui en koriander. Lepel er wat saus op en serveer de rest apart.