Pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten. Deze heerlijke orzo is gemakkelijk te maken en zit boordevol verwarmende smaken en kleuren.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 200 gr blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- olijfolie
- 1-2 tl ras-el-hanout
- peper en zout
- 200 gr gekookte orzo
- 200 gr gegaarde groenten
- 40 gr rozijnen
- ½ tl pul biber of chilivlokken
- 3 takken koriander
Giet de kikkererwten af in een zeef, spoel ze af en laat ze uitlekken. Dep ze eventueel droog met keukenpapier.
Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten toe en bak ze, al roerend, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Strooi er halverwege de ras-el-hanout, peper en zout erover. Voeg nu de gegaarde groenten erbij en bak even mee.
Meng dan de gekookte orzo of rijst en rozijnen erdoor en bak het nog een paar minuten mee. Mocht het te droog lijken, voeg dan wat bouillon of water toe.
Bestrooi met pul biber of chilivlokken en schep het op de borden.
Garneer met gehakte koriander.