Ga terug
+ servings
Pilaf met geroosterde groenten en kikkererwten. Deze heerlijke orzo is gemakkelijk te maken en zit boordevol verwarmende smaken en kleuren.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • olijfolie
  • 1-2 tl ras-el-hanout
  • peper en zout
  • 200 gr gekookte orzo
  • 200 gr gegaarde groenten
  • 40 gr rozijnen
  • ½ tl pul biber of chilivlokken
  • 3 takken koriander

Instructies
 

  • Giet de kikkererwten af in een zeef, spoel ze af en laat ze uitlekken. Dep ze eventueel droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kikkererwten toe en bak ze, al roerend, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Strooi er halverwege de ras-el-hanout, peper en zout erover. Voeg nu de gegaarde groenten erbij en bak even mee.
  • Meng dan de gekookte orzo of rijst en rozijnen erdoor en bak het nog een paar minuten mee. Mocht het te droog lijken, voeg dan wat bouillon of water toe.
  • Bestrooi met pul biber of chilivlokken en schep het op de borden.
  • Garneer met gehakte koriander.