Is jouw tuin overwoekerd met zevenblad? Maak er dan iets lekkers van zoals bijvoorbeeld deze pesto van zevenblad. Onkruid eten kan lekker zijn!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Italiaans, Nederlands
- 3 handenvol vers zevenblad*
- ½ citroen, rasp ervan
- 75 gr walnoten
- 75 gr oude kaas, geraspt
- 1 teentje knoflook
- 150 ml olijfolie of een andere olie
- peper en zout
Haal de blaadjes van de stengels en spoel het zevenblad schoon in koud water. Slinger het droog in de slacentrifuge.
Doe het blad in een keukenmachine en maal dit eerst fijn. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en mix het tot een mooie gladde pesto.
Voeg eventueel nog meer olie toe als de pesto te droog lijkt. Breng dan op smaak met peper en zout.
Je kunt de pesto in een afgesloten pot ongeveer twee weken bewaren in de koelkast.