Perzische bonen en noedelsoep. Asheh reshteh is een stevige wintersoep gemaakt van diverse soorten bonen, heel veel verse groene kruiden, noedels en zuivel.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Soepen, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 2 ltr groentebouillon
- olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 6 teentjes knoflook
- 1 stukje kurkuma, geraspt
- of 2 tl kurkumapoeder
- 100 gr gedroogd kikkererwten
- 100 gr kidneybonen
- 100 gr (groene) linzen
- 60 gr peterselie
- 60 gr koriander
- 60 gr dille
- 10 gram munt
- 4 lente-uien, in dunne ringen
- 300 gr verse spinazie
- 200 gr noedels
- 2 rode uien, in dunne ringen
- 200 gr Griekse yoghurt
- 1 el gedroogde of verse munt
Week de bonen de avond van te voren in ruim koud water.
Fruit in een grote soeppan de uien, knoflook en kurkuma aan, laat het niet bruin worden. Voeg de kikkererwten en kidneybonen erbij en roer alles door elkaar. Giet dan de bouillon erbij, breng aan de kook en laat op een heel laag vuurtje zachtjes ongeveer 30 minuten koken.
Hak alle kruiden en spinazie fijn en voeg dit samen met de linzen en lente-ui in de pan. Kook nog ongeveer 20 minuten.
Breek de noodles in stukken en voeg ze toe aan de soep
Bak ondertussen de rode uien bruin in een scheut olijfolie en laat ze vervolgens op een wat lager vuur knapperig worden.
Schenk de soep in een kom en serveer met een dot Griekse yoghurt, de uitjes en wat munt.