Ga terug
+ servings
Perentaartjes met amandelspijs en speculaaskruiden. Dit is een simpel te maken maar oh zo lekker taartjes wat heel snel gemaakt is.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote peren
  • 1 blok amandelspijs
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 ei, geklutst
  • 200 ml gecondenseerde melk
  • 50 ml eau de vie poire

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien op een bakplaat.
  • Schil de peren, snijd ze doormidden en lepel het klokhuis eruit. Snijd voor ongeveer 3/4 deel de peren in dunne plakjes.
  • Snijd dunne plakjes van de amandelspijs en leg een plakje op elk vel bladerdeeg. Bestrooi dit met een beetje speculaaskruiden.
  • Leg een halve peer diagonaal op een bladerdeegvel en snijd het bladerdeeg ruim rondom in de vorm van een peer. Vouw de randen naar binnen.
  • Snijd eventueel van het overgebleven bladerdeeg kleine blaadjes voor de bovenkant van de peer. Herhaal dit en bestrijk de randen van het bladerdeeg dan met ei.
  • Bak de perentaartjes in ongeveer 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de saus door de gecondenseerde melk met de drank al roerend te verwarmen in een pannetje op laag vuur.
  • Haal de taartjes uit de oven en serveer de saus er apart bij.