Perentaartjes met amandelspijs en speculaaskruiden. Dit is een simpel te maken maar oh zo lekker taartjes wat heel snel gemaakt is.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 grote peren
- 1 blok amandelspijs
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 ei, geklutst
- 200 ml gecondenseerde melk
- 50 ml eau de vie poire
Verwarm de oven voor op 200˚C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Haal de vellen bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien op een bakplaat.
Schil de peren, snijd ze doormidden en lepel het klokhuis eruit. Snijd voor ongeveer 3/4 deel de peren in dunne plakjes.
Snijd dunne plakjes van de amandelspijs en leg een plakje op elk vel bladerdeeg. Bestrooi dit met een beetje speculaaskruiden.
Leg een halve peer diagonaal op een bladerdeegvel en snijd het bladerdeeg ruim rondom in de vorm van een peer. Vouw de randen naar binnen.
Snijd eventueel van het overgebleven bladerdeeg kleine blaadjes voor de bovenkant van de peer. Herhaal dit en bestrijk de randen van het bladerdeeg dan met ei.
Bak de perentaartjes in ongeveer 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de saus door de gecondenseerde melk met de drank al roerend te verwarmen in een pannetje op laag vuur.
Haal de taartjes uit de oven en serveer de saus er apart bij.