Perencake met witte chocolade Amaretto topping. Een heerlijke smeuiige cake met stukjes peer erin en een goddelijke lekkere topping erop.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Italiaans
- 1 grote rijpe peer
- 3 eieren (L)
- 175 gr (riet)suiker
- 375 gr ricotta
- 115 gr gesmolten boter
- 180 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 el bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 el kaneelpoeder
Topping
- 150 gr witte chocola
- 75 ml Amaretto
- 2 el gehakte hazelnoten
Verwarm de oven voor op 175˚C. Vet de cakevorm goed in van binnen en bestrooi dan eventueel met poedersuiker of bloem. Schil de peer en snijd deze in kleine blokjes.
Klop in een grote kom de eieren goed schuimig, voeg de suiker toe en klop dit luchtig op. Klop dan de ricotta en (niet te warme) gesmolten boter door het eimengsel.
Spatel dan de bloem, bakpoeder, zout en kaneelpoeder erbij door het mengsel. Meng als laatste voorzichtig de peerblokjes erdoor.
Lepel het beslag rondom in de cakevorm en strijk het glad.
Zet het cakeblik in de voorverwarmde oven en bak de cake in ongeveer 50-60 minuten gaar.
Controleer na 50 minuten met een satéprikker of het gaar is. Komt hij er droog en schoon uit dan is de cake klaar. Zo niet, laat dan nog 10 minuten (of langer) in de oven verder bakken.
Als de cake gaar is haal je deze uit de oven en laat 20 minuten afkoelen, voordat je deze op een bord stort. Laat dan helemaal afkoelen.
Topping: hak de chocolade in kleine stukjes. Breng de Amaretto in een pan aan de kook.
Haal het van het vuur en smelt de chocolade erin tot er een mooie dikke saus ontstaat*.
Giet dit over de cake en garneer eventueel met fijngehakte hazelnootjes.