Ga terug
+ servings
Pavlova met Cranberry compote. Heerlijk zoet schuimgebak met daarop een creme van slagroom en mascarpone en een cranberry compote.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Nederlands
Porties 10 personen

Ingrediënten
  

  • 6 eiwitten, op kamertemperatuur
  • 325 gr kristalsuiker
  • 2 tl maïzena
  • 1 snufje zout
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 125 ml slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 4 druppels vanille extract

Topping

  • Cranberry compote*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 ̊C.
  • Klop met een garde in een grote brandschone glazen of metalen kom de eiwitten op met zout, en vanille tot ze gaan schuimen.
  • Voeg geleidelijk de suiker toe en blijf kloppen met de garde tot het stijf en glanzend is. Meng als laatste voorzichtig de maïzena en azijn erdoor.
  • Giet het mengsel in een op bakpapier getekende cirkel (van 26 cm) op de bakplaat. Strijk de bovenkant en de zijkanten glad met een metalen spatel. Of maak 10 tot 12 kleine meringues.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en zet onmiddellijk de temperatuur lager naar 120 ̊C. Bak de bodem 90 minuten, zet de oven uit en laat de meringues in de oven geheel afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en roer de mascarpone en vanille erdoor. Haal voorzichtig de meringue van het bakpapier. Leg hem op een mooie serveerschaal of groot bord.
  • Vlak voor het opdienen schep je het mascarpone/slagroommengsel op de meringue.
  • Lepel hierop de cranberry compote.