Pavlova met bloedsinaasappels. Het is het seizoen van de bloedsinaasappels en het is bijna Valentijnsdag. Goede reden om deze heerlijke pavlova te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 125 gr eiwitten
- 250 gr suiker
- 1 tl maïzena
- 1 tl azijn
Topping
- 5 bloedsinaasappels
- 50 gr suiker
- 25 ml slagroom
- 2 zakjes vanillesuiker
Verwarm de oven voor op 140˚C.
Klop met een mixer de eiwitten op in een vetvrije kom. Voeg dan beetje bij beetje al kloppend de kristalsuiker erbij tot het eiwit helemaal stijf is.
Spatel dan de azijn en maïzena erdoor. Teken een hart op een vel bakpapier en draai het vel dan om en leg het op een bakplaat.
Lepel het eiwit in het hart op het bakpapier en strijk dit mooi glad. Schuif de bakplaat in de oven en verlaag de oventemperatuur meteen naar 120˚C.
Bak de meringue in 60-75 minuten tot de buitenkant krokant maar nog wel steeds wit is.
Zet de oven dan uit en zet de ovendeur op een kier en laat het de hele nacht in de oven om te drogen. Haal de meringue voorzichtig van het bakpapier. Pas op dat je de meringue niet breekt!
Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van 4 sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af.
Snijd dan de partjes uit de vliesjes van de sinaasappels (vang het sap op en gebruik dit ook voor de siroop). Pers de overgebleven sinaasappel uit en doe dit in een pannetje samen met de suiker.
Breng dit aan de kook tot er een dikke siroop/karamel ontstaan is. Giet dit bij de partjes sinaasappel in een kom en meng het door elkaar.
Serveren: Klop de slagroom met de vanillesuiker op. Lepel dit op de meringue en verdeel de sinaasappelpartjes met siroop erop.