Ga terug
+ servings
Patatje Bravas. Patatas Bravas is een bekend Spaans tapas gerecht. Omdat ik de smaken van deze saus zo lekker vind, heb ik het voor mijn patatje gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Spaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gr patat
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 4 el aioli of mayonaise
  • peper en zout

Saus

  • 3 el olijfolie
  • 1 rode ui
  • ½ rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225 ̊C. Bestrooi de patat met paprikapoeder en bak ze in de oven (of in een frituurpan of je haalt lekkere frietjes bij de patatboer).
  • Als je de frites in de frituurpan bereid, strooi dan na het bakken de gerookte paprikapoeder erover.
  • Snipper de rode ui, snijd de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn en pers of hak de knoflook fijn.
  • Fruit de ui in een scheut olijfolie op middelhoog vuur aan, voeg dan de knoflook en rode peper toe en bak dit nog even mee.
  • Voeg dan het blik tomaten en een blikje water toe en roer dit goed door elkaar. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot de saus is ingedikt.
  • Haal de patat uit de oven of frituurpan, verdeel ze over de borden en lepel de warme saus hierover. Lekker met een klodder aioli of goede mayonaise.