Patatje Bravas. Patatas Bravas is een bekend Spaans tapas gerecht. Omdat ik de smaken van deze saus zo lekker vind, heb ik het voor mijn patatje gemaakt.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Spaans
- 750 gr patat
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 4 el aioli of mayonaise
- peper en zout
Saus
- 3 el olijfolie
- 1 rode ui
- ½ rode peper
- 4 tenen knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- 1 tl gerookte paprikapoeder
Verwarm de oven voor op 225 ̊C. Bestrooi de patat met paprikapoeder en bak ze in de oven (of in een frituurpan of je haalt lekkere frietjes bij de patatboer).
Als je de frites in de frituurpan bereid, strooi dan na het bakken de gerookte paprikapoeder erover.
Snipper de rode ui, snijd de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn en pers of hak de knoflook fijn.
Fruit de ui in een scheut olijfolie op middelhoog vuur aan, voeg dan de knoflook en rode peper toe en bak dit nog even mee.
Voeg dan het blik tomaten en een blikje water toe en roer dit goed door elkaar. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen op middelhoog vuur tot de saus is ingedikt.
Haal de patat uit de oven of frituurpan, verdeel ze over de borden en lepel de warme saus hierover. Lekker met een klodder aioli of goede mayonaise.