Ga terug
–+ servings
Elk seizoen heeft zo zijn eigen groenten en met deze winterse groenten kan je een heerlijk pastinaakpuree maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten, Nederlands
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg pastinaken
  • 1 klontje boter
  • 50 ml melk
  • 1 tl harissa*
  • 1 tl komijnpoeder
  • zout
  • 1 pot kikkererwten (360 gr)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • paarse wortelen**
  • 4 takken koriander

Instructies
 

  • Schil de pastinaken en snijd ze in dunne plakken. Kook de pastinaken in een pan met water en wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze dan af en laat goed uitstomen.
  • Doe de pastinaak samen met een klontje boter, een scheutje melk, de harissa en komijnpoeder in een keukenmachine en mix tot een gladde puree.
  • Is de puree te dik, voeg dan nog wat melk toe.
  • Giet de kikkererwten af en dep ze droog. Bak de kikkererwten in een koekenpan met olie, paprika-, komijnpoeder en snuf zout in ongeveer 5 minuten op hoog vuur lekker krokant.
  • Lepel de puree op de borden, leg daar de wortelen op en verdeel de krokante kikkererwten erover. Bestrooi met gehakte korianderblaadjes.