Ga terug
+ servings
Pastinaak met tamme kastanjes uit de oven. Als je eens een bijzonder bijgerecht wilt maken voor een etentje, bereid dan deze pastinaak.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr pastinaak
  • 2 uien
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • 150 gr tamme kastanjes*
  • 2 el honing
  • 15 gr salieblaadjes

Instructies
 

  • Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd deze in stukken.
  • Kook de pastinaak 5 minuten in gezouten water, giet dan af.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200˚C. Bekleed een ovenplaat met aluminiumfolie.
  • Schil de ui, maar laat het 'kontje' eraan zitten. Snijd ze in 6-8 parten en leg ze op de ovenplaat.
  • Leg de gekookte pastinaakstukken ook op de ovenplaat en giet er wat olijfolie over. Bestrooi met wat zout en schuif de ovenplaat in de hete oven. Bak dit 20 minuten.
  • Haal de ovenplaat uit de oven, verdeel de kastanjes erover en lepel de honing erop. Hussel alles even door elkaar. Bak dit nog ongeveer nog 10 minuten in de oven.
  • Giet wat olijfolie over de salieblaadjes en leg die als laatste op de groenten en rooster dit nog 5 minuten in de oven.
  • Als de groenten gaar zijn, haal ze dan uit de oven en schep ze op een bord of schaal.