Ga terug
–+ servings
Pastinaak en wortelsoep met baharat. Een hartverwarmend en heerlijk romig soepje gemaakt van pastinaken en wortelen. Extra lekker door de baharat kruiden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Kerst, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 grote pastinaken
  • 2 grote winterpenen
  • olijfolie
  • 1 el baharat
  • peper en zout
  • 1 ltr groentebouillon
  • 100 ml room
  • bieslook

Instructies
 

  • Snipper de ui, snijd de knoflook in dunne plakjes, schil de pastinaken en wortelen en snijd ze in dunne plakken.
  • Verhit een scheut olie in een grote (soep)pan en fruit hierin de ui, voeg na een paar minuten de knoflook en baharat kruiden toe en bak dit even mee.
  • Doe dan de pastinaak en wortel erbij en bak dit ook even mee met wat peper en zout.
  • Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook. Zet het vuur lager, leg een deksel op de pan en laat ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  • Pureer de soep met een scheut room met een staafmixer of in een blender mooi glad. Proef of de soep voldoende op smaak is, voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
  • Lepel de soep in de kommen en giet er nog wat room over. Bestrooi met wat baharat en eventueel groene kruiden.