Pasta met kip en paprika in een romige kaassaus. Deze Pasta met kip en paprika in een romige kaassaus is een lekker en simpel te maken pasta gerecht.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
- 400 gr kipfilets
- peper en zout
- 1 el roomboter
- 3 puntpaprika's
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 700 ml kippenbouillon
- 400 gr (volkoren) penne
- 200 ml room
- 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 el gehakte peterselie
Snijd de kipfilets in 1 centimeter blokjes. Bestrooi ze met peper en zout.
Snijd de paprika's doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in dunne repen.
Verhit de boter in een grote koekenpan (of wok) en bak hierin de kipstukjes rondom goudbruin. Doe dit eventueel in verschillende porties, zodat je de kip wel goed kunt aanbakken.
Haal dan de kipstukjes uit de pan. Bak in het overgebleven vet de paprika en knoflook even aan. Voeg de kippenbouillon toe aan de pan, zet het vuur hoger en breng aan de kook.
Als de bouillon kookt voeg je de pasta erbij, roer alles goed door en laat ongeveer 8 minuten koken. Verwarm in een andere pan (of in de magnetron) de room en schenk dit dan bij de pasta.
Doe de kipstukjes erbij en laat alles nog een paar minuten pruttelen tot de pasta gaar is en het meeste vocht is geabsorbeerd door de pasta.
Roer nu de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en bestrooi het gerecht met de gehakte peterselie. Rasp eventueel nog wat Parmezaanse kaas erover.