Parelcouscous met zalm, prei en erwten. Een heerlijk en niet te moeilijk te bereiden gerecht met lekker veel groenten en zalm erin.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vis
Keuken Nederlands
- 1 kg prei
- 5 ansjovisfilets
- 1 ui
- 1 knoflookteentje
- 3 el olijfolie
- 300 g parelcouscous
- 100 ml droge witte wijn
- 400 ml visbouillon
- 100 gr erwten (diepvries)
- 4 zalmfilets
- 100 gr verse roomkaas
- peper en zout
Snijd de prei in dunne ringen en doe dit in een vergiet. Spoel de prei schoon onder koud stromend water en laat dan goed uitlekken.
Snijd de ansjovis fijn, snipper de ui en hak of rasp de knoflook fijn. Bak in een bakpan in de olijfolie de ansjovis, voeg dan de ui, knoflook en prei toe en bak dit ongeveer 5 minuten.
Voeg de parelcouscous toe en roer dit erdoor. Giet de wijn erbij en laat dit koken tot de wijn bijna verdampt is.
Schenk dan de bouillon erbij en kook ongeveer 7-10 minuten op middelhoog vuur tot de parelcouscous gaar is. Voeg als de couscous bijna gaar is de erwten erbij.
Zet het vuur dan uit en meng als laatste de roomkaas erdoor.
Bak ondertussen in een andere (antiaanbak)pan in een scheutje olijfolie de zalm op de huidkant naar onderen in ongeveer 3-4 minuten op middelhoog vuur.
Draai de zalm voorzichtig om en bak de andere kant nog een minuutjes tot de zalm net gaar is. Schep de couscous op de borden en leg de zalm er in z’n geheel of in stukken op.