Ga terug
–+ servings
Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico. Een heerlijk en makkelijk te maken vegetarisch gerecht. Probeer het eens, je zult ervan smullen!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gr paddenstoelen*
  • 1 puntpaprika
  • 400 gr parelcouscous
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 6 el balsamico**
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • 80 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout, naar smaak
  • olijfolie

Instructies
 

  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken. Spoel de paprika af en snijd deze in dunne repen. Hak de knoflook fijn.
  • Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de helft van de paddenstoelen met de paprika goudbruin (2-4 minuten). Schep de paddenstoelen dan uit de pan.
  • Bak de rest van de paddenstoelen ook goudbruin en doe dan de gebakken paddenstoelen en paprika weer erbij in de pan.
  • Voeg knoflook, tijm en balsamico toe en bak dit al roerend nog 2 minuten.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de parelcouscous af en meng dit door de paddenstoelen in de pan.
  • Verdeel over de borden en bestrooi met wat peterselieblaadjes en rasp er lekker veel
  • Parmezaanse kaas over.