Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico. Een heerlijk en makkelijk te maken vegetarisch gerecht. Probeer het eens, je zult ervan smullen!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 17 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 700 gr paddenstoelen*
- 1 puntpaprika
- 400 gr parelcouscous
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
- 6 el balsamico**
- 1 bosje peterselie, gehakt
- 80 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout, naar smaak
- olijfolie
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd of scheur ze in stukken. Spoel de paprika af en snijd deze in dunne repen. Hak de knoflook fijn.
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit olijfolie in een grote koekenpan en bak de helft van de paddenstoelen met de paprika goudbruin (2-4 minuten). Schep de paddenstoelen dan uit de pan.
Bak de rest van de paddenstoelen ook goudbruin en doe dan de gebakken paddenstoelen en paprika weer erbij in de pan.
Voeg knoflook, tijm en balsamico toe en bak dit al roerend nog 2 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de parelcouscous af en meng dit door de paddenstoelen in de pan.
Verdeel over de borden en bestrooi met wat peterselieblaadjes en rasp er lekker veel
Parmezaanse kaas over.