Ga terug
+ servings
Paratha recept, gevuld met kip curry. Paratha gevuld met een heerlijke vulling gemaakt van blokjes kipfilet gebakken met ui en currypasta.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Indiaas
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 1 el olie of ghee
  • 300 gr gegaarde kip
  • 1 ui
  • 1 el rode currypasta
  • 1 bosje verse koriander
  • 8 paratha's

Instructies
 

  • Snijd de kip in kleine stukjes of maak er pulled kip van door het vlees met 2 vorken uit elkaar te trekken. Snipper de ui en hak de koriander fijn.
  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui hierin in een paar minuten.
  • Roer de currypasta erdoor en bak ongeveer 2 minuten.
  • Voeg de kipstukjes en bak nog een paar minuten onder voortdurend roeren. Doe er wat water bij als het te droog lijkt. Meng als laatste de korianderblaadjes toe.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Bak in een kleinere pan op middelhoog vuur op een paratha aan een kant lichtbruin. Draai de paratha om en schep wat van het kippenmengsel erop en klap de paratha dubbel.
  • Sluit de zijkanten voorzichtig af met je vingers en zorg ervoor dat je de pan niet aanraakt.
  • Bak een paar minuten aan elke kant tot de paratha knapperig en goudbruin is.
  • Snijd de paratha’s doormidden en serveer met chutneys, raita of een andere dip naar keuze.