Ga terug
+ servings
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 4 eieren L
  • 2 sneetjes oud brood
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr groene asperges
  • 1 zakje rucola
  • 6 cherrytomaatjes
  • ½ ingelegde rode ui*
  • 25 gr Parmezaanse kaasschilfers

Dressing

  • Dressing
  • 6 el olijfolie
  • 3 el balsamico
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Kook de eieren in ongeveer 6 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water.
  • Pel de eieren en snijd ze in plakken.
  • Scheur het brood in stukken.
  • Verdeel de stukjes brood over een bakplaat en begiet ze licht met olijfolie. Bak ze ongeveer 10 minuten, tot ze knapperig zijn (of 4-5 minuten in de airfryer).
  • Breek de harde onderkanten van de asperges en kook ze in een grote pan met kokend, gezouten water tot ze net gaar zijn, ongeveer 3 minuten.
  • Giet ze af, doe ze in een bak met ijswater om af te koelen. Giet ze dan weer af en dep ze droog met keukenpapier.
  • Meng in een kleine kom olie met de balsamico, breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de rucola op een groot bord of schaal en verdeel hier de asperges, het geroosterde brood, de tomaatjes, de ui en de kaas over.
  • Besprenkel met de dressing en schep om. Garneer met de eieren en serveer.