Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 4 eieren L
- 2 sneetjes oud brood
- 2 el olijfolie
- 400 gr groene asperges
- 1 zakje rucola
- 6 cherrytomaatjes
- ½ ingelegde rode ui*
- 25 gr Parmezaanse kaasschilfers
Dressing
- Dressing
- 6 el olijfolie
- 3 el balsamico
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 175°C.
Kook de eieren in ongeveer 6 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water.
Pel de eieren en snijd ze in plakken.
Scheur het brood in stukken.
Verdeel de stukjes brood over een bakplaat en begiet ze licht met olijfolie. Bak ze ongeveer 10 minuten, tot ze knapperig zijn (of 4-5 minuten in de airfryer).
Breek de harde onderkanten van de asperges en kook ze in een grote pan met kokend, gezouten water tot ze net gaar zijn, ongeveer 3 minuten.
Giet ze af, doe ze in een bak met ijswater om af te koelen. Giet ze dan weer af en dep ze droog met keukenpapier.
Meng in een kleine kom olie met de balsamico, breng op smaak met zout en peper.
Leg de rucola op een groot bord of schaal en verdeel hier de asperges, het geroosterde brood, de tomaatjes, de ui en de kaas over.
Besprenkel met de dressing en schep om. Garneer met de eieren en serveer.