Ga terug
+ servings
Oosterse kipsalade. Deze Oosterse kipsalade is een lekkere frisse salade om te eten op een warme avond. Serveer het met een zelfgemaakt zoete chilisaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Kip

  • 2 kipfilets
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1 el vissaus
  • ½ limoen, rasp en sap ervan
  • 1 tl geraspte gember

Salade

  • 100 gr noedels
  • 1 grote wortel
  • 1 komkommer
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 4 takken koriander
  • 50 gr pinda's

Dressing

  • ½ limoen, rasp en sap ervan
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el sesamolie

Instructies
 

  • Kipfilets: maak de marinade door alle ingrediënten te mengen met elkaar. Laat de kipfilets ongeveer 2 uur marineren hierin (in de koelkast).
  • Verwarm voor het bereiden de oven voor op 200 ̊C.
  • Leg de kipfilet met de marinade in een platte ovenschaal.
  • Bak de kipfilets ongeveer 20 minuten in de oven tot deze gaar zijn. Laat afkoelen, tot zover kan je dit een dag van te voren bereiden.
  • Kook de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze dan af, laat ze afkoelen onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Schil de wortel en snijd met een spiralizer of dunschiller dunne repen hiervan.
  • Snijd zo ook de komkommer.
  • Maak de dressing door deze ingrediënten te mengen.
  • Meng alle ingrediënten van de salade door elkaar in een grote schaal. Lepel hierover de dressing en verdeel de salade over de borden.
  • Snijd de kipfilets in dunne plakken en leg dit op de salade.