Noedels met soto zalm en asperges. Bereid asperges eens op een andere manier zoals verwerkt in dit heerlijke noedelgerecht met zalm.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
- 200 gr soba noedels
- 2 el sesamolie
- 2 zalmfilets
- 1 el soto kruiden
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el Sushi sprinkle*
- 300 gr asperges
- 1 winterpeen
- ½ komkommer
- 75 ml azijn
- 1 tl zout
- 2 el agavesiroop
- Zout
- 2 el sojasaus
- 1 el vissaus
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el limoensap
- 1 knoflookteentje
- 3 cm gember
- 1/2 rode chilipeper
Kook de noedels beetgaar. Giet ze dan af, spoel ze af met koud water en meng er wat sesamolie door om plakken te voorkomen.
Schil de asperges en snijd ze dan met een dunschiller in dunne slierten. Draai de wortel en komkommer door de spiralizer. Doe deze groenten in een grote schaal.
--
Doe de azijn met 250 ml water, zout en agavesiroop in een pan en breng aan de kook. Giet het dan over de asperges en wortel- en komkommerlinten. Dek het af en laat het afkoelen.
Saus: Doe de sojasaus, vissaus, olie en limoensap in een schaaltje. Rasp de knoflook en gember hierboven en hak de rode peper fijn. Meng alles door elkaar.
Haal de groenten uit het zoetzuur en meng dit door de noedels.
Bestrooi de zalmfilets met de soto kruidenmix en bak ze in een (antiaanbak)pan in een scheutje olie op de huidkant naar onderen in ongeveer 3-4 minuten op middelhoog vuur.
Draai de zalm voorzichtig om en bak de andere kant nog een minuutjes tot de zalm net gaar is.
Verdeel de noedels met groenten over de borden en serveer de zalm erop. Bestrooi eventueel met Sushi sprinkle. Serveer de saus er apart bij.