Ga terug
–+ personen
Mokka-ijs in een glaasje. Dit ijs is zo simpel te bereiden en o zo lekker. Mix slagroom met gecondenseerde melk, doe er mokka bij en hup in de vriezer.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 6 uur 10 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 4 zakjes instant espressopoeder
  • 1 flinke scheut koffielikeur

Instructies
 

  • Klop met de mixer de slagroom, gecondenseerde melk en koffiepoeder in een grote schaal (net niet helemaal) stijf.
  • Giet er dan een flinke scheut koffielikeur bij en meng dit door de slagroom.
  • Doe het mengsel in 6 glaasjes of jampotjes en dek of ze sluit goed af. Of giet het in een diepvriesbak en sluit deze goed af.
  • Laat ongeveer 6 uur laten opstijven in de vriezer.