Luchtige cake met kokos en aardbei. Een heerlijke en feestelijke cake gemaakt in een savarin bakvorm. Erin zitten kokosblokjes en aardbeien.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 3 eieren (L)
- 175 gr kristalsuiker
- 150 gr yoghurt
- 150 ml zonnebloemolie
- 175 gr bakmeel
- 75 gr maïzena
- 1 tl vanille extract
- 1 el citroenrasp
- 115 gr kokosblokjes
- 115 gr gedroogde aardbeien
- poedersuiker
Verwarm de oven voor op 180°C en vet de savarin bakvorm in met olie.
Snijd de gedroogde aardbeien in kleine blokjes en wentel die door wat poedersuiker.
Splits de eieren, doe het eiwit in een kom en het eigeel in een andere grotere kom.
Klop met een mixer het eiwit helemaal stijf.
Klop de eigelen op met de kristalsuiker, voeg dan de yoghurt en de olie toe en klop dit luchtig.
Spatel nu het bakmeel en de maïzena erdoor en dan de vanille extract, citroenrasp, kokosblokjes en de blokjes aardbei.
Als laatste spatel je het opgeklopte eiwit er voorzichtig door zodat er een luchtig beslag ontstaat.
Lepel het beslag in de bakvorm en zet dit in de oven. Bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar. Check na 30 minuten met een satéprikker of de cake al gaar is.
Haal de cake dan uit de oven en zet het 10 minuten staan voordat je hem op een schaal
uit de vorm stort.
Je kunt de cake nog bestrooien met poedersuiker.