Ga terug
+ servings
Linzen en paddenstoelburgers. Wij zijn gek op hamburgers, maar af en toe maak ik een heerlijke vegetarische burgers zoals deze met groene linzen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 175 gr paddenstoelen*
  • 360 gr gekookte linzen
  • 1 el rode miso**
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 10 gr koriander, gehakt
  • 4 el havervlokken
  • olijfolie

Saus

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl sambal
  • Zout

Erbij

  • 4 hamburger broodjes
  • 1 avocado
  • 1 bakje kiemgroente

Instructies
 

  • Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken. Doe ze in een keukenmachine en haksel ze fijn. Doe dit in een grote kom.
  • Giet de linzen af en laat ze goed uitlekken. Dep ze eventueel droog met keukenpapier.
  • Doe de helft van de linzen in een keukenmachine samen met de miso, gehakte knoflook, koriander en twee eetlepels havervlokken.
  • Hak dit fijn en doe dit bij de gehakte paddenstoelen samen met de rest van de linzen.
  • Meng alles goed door elkaar, lijkt het nog te nat voeg dan nog wat havermout toe.
  • Vorm er vier burgers van, leg ze op plasticfolie op een bord en zet dit minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.
  • Als ze stevig aanvoelen kan je ze bakken in een pan met olijfolie op hoog vuur. Draai ze na ongeveer 2-3 minuten om en bak de andere kant ook goudbruin in een paar minuten.
  • Maak ondertussen de saus door de yoghurt met de knoflook en sambal te mengen. Breng op smaak met een beetje zout. Schil en ontpit de avocado’s en snijd ze in dunne plakken.
  • Snijd de burgerbroodjes doormidden en rooster ze in de oven.
  • Lepel de saus op de broodjes, leg hier de avocadoplakken en burgers op. Garneer ze met de kiemgroenten.