Lamshaasje met balsamico en zwarte knoflook. Ik heb een lekker en feestelijk gerecht voor jullie. Super mals lamshaasje met een heerlijke saus.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Nederlands
- 400 gr lamshaasjes
- 5 teentjes zwarte knoflook
- 4 el balsamico siroop
- 2 el olijfolie
Jus
- 400 ml vleesfond
- 75 ml balsamico
- 4 teentjes zwarte knoflook
- 50 gr roomboter (ijskoud)
- peper en zout
Haal het vlees uit de verpakking en dep het goed droog met keukenpapier. Verwijder de schilletjes van de knoflook en doe dit in een mengbeker of blender. Doe de balsamico, olijfolie en peper erbij en mix dit.
Smeer de lamhaasjes rondom in met de marinade en dek het af met huishoudfolie.
Laat minimaal twee uur marineren in de koelkast.
Haal de lamhaasjes een uur voordat je ze gaat bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te kunnen komen.
Jus: giet de vleesfond in een pan en breng het aan de kook. Doe de balsamico erbij en laat dit ongeveer 15 minuten inkoken tot ongeveer een kwart.
Snijd de zwarte knoflook in dunne plakjes en de koude boter in kleine blokjes. Doe de zwarte knoflook bij de jus. Zet het vuur laag en voeg ze klontje voor klontje al roerend de boter door de saus tot deze mooi glanzend en licht gebonden is.
Proef of de saus genoeg op smaak is, breng anders nog op smaak met een beetje peper en zout. Houd de saus warm, maar laat het niet meer koken!
Lamshaasjes bakken: verhit een scheut olijfolie in een bakpan, bestrooi de lamshaasjes met zout en bak ze rondom goudbruin aan in de hete pan.
Zet het vuur dan op middelhoog en laat ze nog in een paar minuutjes garen.
Haal de lamshaasjes uit de pan en laat eventjes rusten op een snijplank.
Serveren: snijd de lamshaasjes in stukken en serveer ze met de saus, puree en peultjes.