Kruidige pompoen fritters met chilisaus. Ik had nog wat pompoen over en heb daar deze heerlijke hartige koekjes van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerechten, Hapjes, Kerst, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Aziatisch, Nederlands
- 600 gr pompoen
- 2 lente-uitjes,
- 5 takken verse koriander
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 2 el geraspte Parmezaanse kaas
- 1 tl zout
- ½ tl zwarte peper
- koolzuurhoudend water, ijskoud
- plantaardige olie om te bakken
Erbij
- zelfgemaakte zoete chilisaus*
Snijd de pompoen in stukken, verwijder de zaadjes en schil de pompoen. Rasp de pompoen in je keukenmachine of met de hand.
Snijd de lente-ui in dunne ringen. Haal de blaadjes koriander van de stengels en snijd de stengels fijn.
Meng de bloem met chili-, komijn-, gemberpoeder, Parmezaanse kaas, zout en peper in een grote kom en meng.
Giet zoveel koolzuurhoudend water erbij tot je een dik beslag hebt en meng dit goed door elkaar.
Meng de pompoen, lente-ui en de koriandersteeltjes door het beslag. Lijkt het mengsel te dun, dan kan je nog wat bloem toevoegen.
Verhit een laagje olie in een bakpan met zware bodem.
Bak hierin de fritters in (1 eetlepel) porties ongeveer 4-5 minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
Schep ze uit de olie en laat de fritters uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze zo warm mogelijk.