Koreaanse noedels met zwarte bonensaus. . Een simpel en supersnel te maken gerecht met mega veel smaak door de zoutige zwarte bonensaus.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
- 300 gr speklapjes
- 1 ui
- 1 el zonnebloemolie
- 150 gr noedels
- 1 el zwarte bonensaus*
- ½ tl suiker
- 1 lente-ui
Snijd de speklapjes in hele kleine blokjes. Snipper de ui.
Snijd de lente-ui in dunne ringen.
Bak in een wok of koekenpan in de zonnebloemolie de blokjes speklap bruin en krokant in ongeveer 5 minuten. Voeg de ui toe en bak dit in een minuutje mee.
Voeg nu de zwarte bonensaus toe en laat dit al roerend een minuutje meebakken.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af maar vang een kopje kookvocht op en doe hiervan 50 ml bij het vlees.
Breng dit aan de kook en laat het inkoken. Voeg dan de suiker toe en breng eventueel nog op smaak met peper.
Schep de noedels in de kommen of diepe borden en lepel het vlees met de saus erop.
Garneer met de lente-ui.