Ga terug
+ servings
Koreaanse noedels met zwarte bonensaus. . Een simpel en supersnel te maken gerecht met mega veel smaak door de zoutige zwarte bonensaus.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr speklapjes
  • 1 ui
  • 1 el zonnebloemolie
  • 150 gr noedels
  • 1 el zwarte bonensaus*
  • ½ tl suiker
  • 1 lente-ui

Instructies
 

  • Snijd de speklapjes in hele kleine blokjes. Snipper de ui.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • Bak in een wok of koekenpan in de zonnebloemolie de blokjes speklap bruin en krokant in ongeveer 5 minuten. Voeg de ui toe en bak dit in een minuutje mee.
  • Voeg nu de zwarte bonensaus toe en laat dit al roerend een minuutje meebakken.
  • Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet dan af maar vang een kopje kookvocht op en doe hiervan 50 ml bij het vlees.
  • Breng dit aan de kook en laat het inkoken. Voeg dan de suiker toe en breng eventueel nog op smaak met peper.
  • Schep de noedels in de kommen of diepe borden en lepel het vlees met de saus erop.
  • Garneer met de lente-ui.