Kokos muffins met romige kokospasta. Romige kokospasta is lekker als broodbeleg, maar ook heerlijk in deze kokos muffins met romige kokspasta.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 3 eieren
- 125 gr rietsuiker
- 60 gram kokosolie, gesmolten
- 100 gr Griekse yoghurt
- 150 gr volkoren zelfrijzend bakmeel
- 100 gr kokosrasp + extra
- 1 el bakpoeder
- 1 el Chia kruiden
- 1 snufje zout
- 12 tl romige kokospasta
Zet de oven aan op 180 °C. Leg de papieren muffinvormpje in het muffinbakblik.
Klop in een kom de eieren schuimig met de rietsuiker.
Voeg nu al kloppend de kokosolie en Griekse yoghurt toe.
Roer met een spatel het bakmeel, kokosrasp, bakpoeder, Chia kruiden en snufje zout door het eimengsel. Het hoeft geen super glad beslag te zijn.
Lepel de helft beslag in de muffinvormpjes. Doe in elk vormpje een theelepel romige kokos pasta en vul af met de rest van het beslag. Strooi dan wat kokosrasp erop.
Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven. Controleer na 20 minuten met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar.
Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.