Knolselderijsoep met fenegriekkaas. Met een knolselderij kan je zoveel meer dan alleen maar in de snert te verwerken. Maak eens deze heerlijke soep ervan.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 grote ui
- olijfolie
- 1 grote knolselderij
- 900 ml groentebouillon
- 1 laurierblaadje
- 100 gr geitenkaas fenegriek
- 60 ml room
- 1 bosje bieslook
Croutons
- 2 sneetjes oud brood
- 5 el knoflookolie
- 1 tl rozemarijnzout*
Snipper de ui en schil de knolselderij en snijd deze in kleine blokjes.
Fruit de ui aan in een scheutje olijfolie, voeg dan de knolselderijblokjes toe en bak dit mee.
Giet de groentebouillon erbij in de pan en leg het laurierblaadje erin. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat ongeveer 15-20 minuten koken tot de knolselderij zacht is.
Snijd het brood in blokjes en bak dit goudbruin en krokant in een koekenpan in de knoflookolie.
Bestrooi met een beetje rozemarijnzout. Schep ze uit de pan en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Rasp ondertussen de kaas en snijd de bieslook fijn.
Haal het laurierblaadje uit de pan.
Doe de inhoud van de pan dan in een blender samen met de geraspte kaas en room. Pureer dit tot een mooie gladde soep. Vind je het te dik, voeg dan nog wat bouillon of water toe.
-
Lepel de soep in kommen of diepe borden, verdeel de croutons erover en bestrooi met de bieslook.