Ga terug
–+ servings
Knoflooksoep van gepofte knoflook. Voordat je deze knoflooksoep van gepofte knoflook gaat eten, moet je eerst een knoflook alert afgeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 el roomboter
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1 tl Picadillo kruidenmix
  • 2 bollen gepofte knoflook*
  • 2 el bloem
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 100 ml slagroom
  • 4 stengels peterselie

Instructies
 

  • Fruit in een soeppan in een klont boter de ui met de Picadillo kruiden aan. Druk de gepofte teentjes knoflook uit de bollen en roer dit door de pan.
  • Roer twee afgestreken eetlepels bloem door het uimengsel en bak dit nog even mee.
  • Schenk nu de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen (zonder deksel op de pan).
  • Pureer dan de soep in een blender of met een staafmixer.
  • Doe de soep weer in de pan en schenk de room erbij. Warm de soep nog even op voordat je hem serveert.
  • Schenk de soep in kommen, haal de blaadjes peterselie van de takken en garneer hiermee de soep.