Knoflooksoep van gepofte knoflook. Voordat je deze knoflooksoep van gepofte knoflook gaat eten, moet je eerst een knoflook alert afgeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Lunch, Soepen, Voorgerechten
Keuken Frans
- 1 el roomboter
- 2 grote uien, gesnipperd
- 1 tl Picadillo kruidenmix
- 2 bollen gepofte knoflook*
- 2 el bloem
- 1 ltr kippenbouillon
- 100 ml slagroom
- 4 stengels peterselie
Fruit in een soeppan in een klont boter de ui met de Picadillo kruiden aan. Druk de gepofte teentjes knoflook uit de bollen en roer dit door de pan.
Roer twee afgestreken eetlepels bloem door het uimengsel en bak dit nog even mee.
Schenk nu de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen (zonder deksel op de pan).
Pureer dan de soep in een blender of met een staafmixer.
Doe de soep weer in de pan en schenk de room erbij. Warm de soep nog even op voordat je hem serveert.
Schenk de soep in kommen, haal de blaadjes peterselie van de takken en garneer hiermee de soep.