Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus. Dit is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. Ook lekker op de barbecue.
Voorbereidingstijd 2 uur uur
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 uur uur
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
- 600 gr kipfilet, in blokjes
- 2 el sojasaus
- 1 tl Sriracha (of sambal)
- 8 verse abrikozen
Saus
- ½ blikje kokosmelk
- 4 el pindakaas
- 2 el sojasaus
- 1 tl Sriracha (of sambal)
- 2 cm gember, geraspt
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 2 el agavesiroop (of honing)
- ½ limoen, sap ervan
Laat de kipfiletblokjes minimaal 2 uur marineren in de sojasaus gemengd met de Sriracha.
Maak de pindasaus door alle ingrediënten met elkaar te mengen (in een blender).
Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Rijg de kipblokjes en halve abrikozen om en om aan de satéprikkers.
Grill of bak het vlees tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.
Serveer de stokjes en salade op een bord, schenk er wat saus over en strooi wat pinda's en koriander erover.