Ga terug
+ servings
Kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus. Dit is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. Ook lekker op de barbecue.
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 uur
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Equipment

  • 12 satéprikkers

Ingrediënten
  

  • 600 gr kipfilet, in blokjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl Sriracha (of sambal)
  • 8 verse abrikozen

Saus

  • ½ blikje kokosmelk
  • 4 el pindakaas
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl Sriracha (of sambal)
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 el agavesiroop (of honing)
  • ½ limoen, sap ervan

Instructies
 

  • Laat de kipfiletblokjes minimaal 2 uur marineren in de sojasaus gemengd met de Sriracha.
  • Maak de pindasaus door alle ingrediënten met elkaar te mengen (in een blender).
  • Halveer de abrikozen en verwijder de pitten. Rijg de kipblokjes en halve abrikozen om en om aan de satéprikkers.
  • Grill of bak het vlees tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Serveer de stokjes en salade op een bord, schenk er wat saus over en strooi wat pinda's en koriander erover.