Kipsalade met asperges en krieltjes. Een heerlijke voorjaarssalade met gegrilde groene asperges, een gebraden kip en krieltjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Nederlands
- 500 gr krieltjes
- 500 gr groene asperges
- peper en zout
- olijfolie
- 1 zakje veldsla
- 2 takken dille
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 5 takken dille
- 1 tl Dijon mosterd
Spoel de krieltjes schoon en kook ze in ongeveer 15 minuten gaar in gezouten water.
Blancheer de groene asperges en giet ze dan af en gril ze in een pan.
Laat de krieltjes en gegrilde asperges afkoelen.
Snijd de filets van de kip, verwijder het vel en snijd de filets in plakken.
Saus: hak de dilleblaadjes fijn en meng de ingrediënten hiervoor in een kommetje en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de sla op een grote schaal (of borden) en leg de kip, asperges en krieltjes hierop. Lepel de saus erover of serveer apart erbij en garneer met dilletakjes.