Kippenvleugels met knoflook en tijm. Ben je gek op kipkluifjes en knoflook, maak dan eens deze heerlijke en kruidige Kippenvleugels met knoflook en tijm. Lekkers als borrelhap of avondmaaltje.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Amerikaans
- 1200 gr kippenvleugels
- 1 zakje bakpoeder
- zout
- 25 gr roomboter
- 3 teentjes knoflook, geraspt
- 5 takken tijm
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Dep de kippenvleugels droog met keukenpapier en doe ze in een grote kom.
Bestrooi de kippenvleugels met de bakpoeder en zout en hussel ze goed door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn met de bakpoeder.
Leg de kippenvleugels verspreid over een bakplaat voorzien van bakpapier of een siliconen matje en schuif ze in de hete oven.
Bak de kippenvleugels 30 minuten aan een kant, draai ze dan om en bak de andere kant ook in 30 minuten goudbruin en krokant. Giet het eventuele vocht af van de bakplaat.
Verwarm ondertussen in een grote bakpan de boter met de knoflook en tijmblaadjes.
Haal de kipvleugels uit de oven en leg ze in de knoflookboter, schud de pan even zodat ze allemaal bedekt zijn met deze heerlijke boter.
Haal ze uit de pan en serveer ze op een grote schaal of bord.