Kippenstoofpot met rode linzen. Heerlijk comfortfood waar je warm van wordt op een koude dag. Deze stoofpot wordt op smaak gebracht met garam masala.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 4 uur uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
- 400 gr rode linzen
- 4 kipkarbonades
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 2 el garam masala kruiden
- 1 blik tomatenblokjes
- 500 ml kippenbouillon
- peper en zout naar smaak
Erbij
- 50 ml Griekse yoghurt
- 1 bosje koriander
Allereerst laat je de rode linzen ongeveer drie uur weken in koud water. Spoel ze daarna af onder koud water.
Snipper de ui en rasp de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de peper dan fijn.
Bestrooi de kipkarbonades met een lepel garam masala kruiden. Bak ze in een grote bakpan in de roomboter rondom bruin.
Haal de kip uit de pan, voeg de olijfolie toe en bak hierin op laag vuur de gesnipperde ui, knoflook en rode peper met de rest van de kruiden.
Doe nu de linzen, tomatenblokjes en bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
Leg de kip er tussen en laat ongeveer drie kwartier zachtjes koken (zonder deksel).
Als de kip gaar is en de linzen zacht geworden zijn, proef het dan en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met wat Griekse yoghurt erop en fijngehakte korianderblaadjes.