Ga terug
–+ servings
Kippenstoofpot met rode linzen. Heerlijk comfortfood waar je warm van wordt op een koude dag. Deze stoofpot wordt op smaak gebracht met garam masala.
5 from 1 vote
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 4 uur
Gang Hoofdgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr rode linzen
  • 4 kipkarbonades
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el garam masala kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • peper en zout naar smaak

Erbij

  • 50 ml Griekse yoghurt
  • 1 bosje koriander

Instructies
 

  • Allereerst laat je de rode linzen ongeveer drie uur weken in koud water. Spoel ze daarna af onder koud water.
  • Snipper de ui en rasp de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de peper dan fijn.
  • Bestrooi de kipkarbonades met een lepel garam masala kruiden. Bak ze in een grote bakpan in de roomboter rondom bruin.
  • Haal de kip uit de pan, voeg de olijfolie toe en bak hierin op laag vuur de gesnipperde ui, knoflook en rode peper met de rest van de kruiden.
  • Doe nu de linzen, tomatenblokjes en bouillon erbij en breng zachtjes aan de kook.
  • Leg de kip er tussen en laat ongeveer drie kwartier zachtjes koken (zonder deksel).
  • Als de kip gaar is en de linzen zacht geworden zijn, proef het dan en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met wat Griekse yoghurt erop en fijngehakte korianderblaadjes.