Ga terug
+ servings
Kipgehaktburgertjes met baharat en parelcouscous. Een heerlijk gerecht met zelfgemaakte burgertjes met de smaken uit het Midden-Oosten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Burgertjes

  • 400 gr kipgehakt naturel
  • 1 tl baharat
  • 7 gedroogde abrikozen
  • 4 takken koriander

Parelcouscous

  • 2 rode paprika’s
  • 350 gr parelcouscous
  • 10 tomaatjes
  • 10 gedroogde abrikozen
  • ½ rode ui
  • 6 takken koriander
  • 25 gr hazelnoten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • ½ tl harissa

Saus

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl harissa
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Instructies
 

  • Meng het kipgehakt met de baharat kruiden. Snijd de gedroogde abrikozen en koriander fijn en meng dit ook door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vorm hiervan 8 balletjes en druk die plat tot burgertjes. Leg ze op een bord voorzien van plasticfolie en dek ze af met plasticfolie. Leg ze een uurtje in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm de oven voor op grillstand 200˚C. Snijd de paprika’s doormidden, leg ze op een bakplaat voorzien van aluminiumfolie en schuif dit vlak onder de grill.
  • Rooster ze tot ze zwart geblakerd zijn. Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen voordat je de velletjes eraf trekt. Snijd ze dan in blokjes en doe ze in een kom.
  • Kook de parelcouscous volgens aanwijzing op de verpakking. Giet het dan af en doe het in de kom bij de paprika.
  • Snijd de tomaatjes, gedroogde abrikozen, rode ui, koriander en hazelnoten en doe dit in de kom bij de parelcouscous.
  • Maak de salade aan met de olijfolie, citroensap en harissa en breng eventueel op smaak met peper en zout. Maak de saus door deze ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Bak ondertussen de burgertjes in een antiaanbakpan in een scheutje olijfolie aan beide kanten goudbruin en gaar in ongeveer 5 minuten.
  • Lepel de parelcouscoussalade op de borden met 2 burgertjes. Serveer de burgertjes eventueel op een bedje baby spinazie en met de yoghurtsaus apart.