Ga terug
–+ servings
Kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella. Heb weer heerlijke buffel kaasjes gekocht bij Buffalo Farm Twente. De buffelmozzarella heb ik verwerkt in deze heerlijke kipgehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr kipgehakt
  • 1 beschuit
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geraspt
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 150 gr mini mozzarella
  • 10 salieblaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de grill van je oven voor.
  • Maak het gehakt aan met het verkruimelde beschuit, de Italiaanse kruidenmix en peper en zout. Vorm er 12 balletjes van.
  • Bak in een koekenpan in een scheut olijfolie de gehaktballen rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en fruit hierin de ui en knoflook aan in een scheutje olijfolie.
  • Voeg het blik tomatenblokjes en de 1 el gedroogde Italiaanse kruidenmix toe en meng alles goed door elkaar, breng de saus op smaak met zout en lekker veel peper.
  • Leg de balletjes in de tomatensaus en laat ongeveer 5 minuten pruttelen.
  • Haal de mozzarellaballetjes uit het vocht en dep ze droog.
  • Als jouw bakpan in de oven past, verdeel dan de mozzarellabolletjes in de saus.
  • Zo niet, giet alles in een ovenschaal en leg dan de mozzarellabolletjes in de saus.
  • Leg de salieblaadjes in je hand en giet er een beetje olijfolie over. Zorg ervoor dat alle blaadjes voorzien zijn van een laagje olie. Verdeel de salieblaadjes over het gerecht.
  • Zet de schaal of pan in de oven en laat nog 7-10 minuten onder de grill verder garen.
  • Haal de schaal dan uit de oven en zet deze op tafel.
  • Serveer met stokbrood en/of een groene salade.