Ga terug
–+ servings
Kipfilets in een romige honing mosterdsaus. Honing en mosterd zijn een hele goede combi en hiervan een saus maken is te lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kipfilets
  • peper en zout
  • 1 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • 2 el roomboter
  • 100 ml kipbouillon
  • 3 el Dijon mosterd
  • 2 el honing
  • 250 ml slagroom
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 2 takken peterselie

Instructies
 

  • Bestrooi de kipfilets met peper, zout en bloem.
  • Verhit de olijfolie en boter in een bakpan op middelhoog vuur. Bak hierin de kipfilets aan beiden kanten goudbruin in ongeveer 4-5 minuten per kant.
  • Haal de kipfilets uit de pan en giet de bouillon in deze pan. Voeg hierbij de mosterd en honing en laat op hoog vuur iets inkoken. Meng dan de room en knoflook erdoor.
  • Leg nu de kipfilets in de saus en laat nog 10 minuten sudderen tot de kip gaar is en de saus is ingedikt.
  • Bestrooi met fijngehakte peterselieblaadjes.